Finnish Fibreboard
Lion-lantbruksskiva

På landet skiljer man agnarna från vetet även vad gäller fiberskivor. Lion-lantbruksskivan som utvecklats för de krävande omständigheterna som gäller för lantbruksbyggnader är ett hållbart och lätt skött alternativ, till exempel som ytskivor för mejeribyggnaders och djurstalls innertak.

Lion-lantbruksskivans vita yta hjälper att skapa en ren och ljus stämning i djurstallet. Skivans fuktbeständighet har förbättrats genom oljehärdning och ingår liksom de övriga Lion-skivorna i utsläppsklassen M1 för de renaste byggnadsmaterialen. Ett innertak som beklätts med Lion-lantbruksskivor kan rengöras med till exempel en vanlig trycktvätt.

Tekniska egenskaper

Tjocklek, mm

6.0

Bredd, mm

1200

Skivlängd, mm

2745

Täthet, kg/ m³

950...1000

   

Böjhållfasthet, N/mm²   

Min. 30

Tvärgående draghållfasthet, N/mm²  

Min. 0,30

Fuktighet vid leverans, %

4...9

Tjocklekssvällning (24h), %

Max. 20

 


Visste du? LION skivan har många olika användningsområden!

LION träfiberskivorna tillverkas av rent trä utan tillsatser av skadligt lim eller andra kemikalier. Därför har LION skivan många olika användningsområden förutom de sedvanliga möbel- och byggnadstillämpningarna.

Den mångsidiga produktpaletten (målade, perforerade) samt ett omfattande sortiment av olika tjocklekar (2,5–6 mm) möjliggör många olika användningsändamål.
 
Exempel på användning av LION Hardboard:
  • emballage (även för frukt) och olika slags skydd
  • butiksdekorationer och inredningar
  • leksaker, pussel, krit- och tuschtavlor, reklamaffischer
  • bilindustrins tillämpningar
  • gör-det-själv-tillämpningar (DIY)