Finnish Fibreboard
Byggnadsskivor

Lionboard, trygga byggnadsskivor

LION-skivorna tillverkas för så gott som alla byggnadsändamål. De framställs av träfiber och utgör en helt egen grupp av byggnadsskivor. Som råmaterial används uteslutande rent trä, som finfördelas i fibrer. Produktionsmetoden gör att träets eget limämne bevaras.

Finska byggare har redan flera årtiondens erfarenhet av Lion-skivornas höga kvalitet och trygghet i användning. En väggkonstruktion av LION-skivor är, på samma sätt som trä, varm i beröring, den andas och är förmånlig för hälsan.

Hårdboard är hårt pressade träfiberskivor som är släta på ena sidan och viramönstrade på den andra. Hårdboard används i huvudsak i byggande, som skyddsmaterial.

Läs mer

Oljehärdade skivor är vanlig hårdboard, som under tillverkningens förlopp impregnerats med torkande oljor. Skivan är därför vattenavstötande och uppvisar högre fuktbeständighet.

Läs mer

 

Lion-lantbruksskivan som utvecklats för de krävande omständigheterna som gäller för lantbruksbyggnader är ett hållbart och lätt skött alternativ, till exempel som ytskivor för mejeribyggnaders innertak.

Läs mer

Skyddsskivan är en hårt pressad hårdboard, som enligt namnet passar särskilt väl för olika skyddskonstruktioner.

Läs mer

 

Visste du? LION skivan har många olika användningsområden!

LION träfiberskivorna tillverkas av rent trä utan tillsatser av skadligt lim eller andra kemikalier. Därför har LION skivan många olika användningsområden förutom de sedvanliga möbel- och byggnadstillämpningarna.

Den mångsidiga produktpaletten (målade, perforerade) samt ett omfattande sortiment av olika tjocklekar (2,5–6 mm) möjliggör många olika användningsändamål.
 
Exempel på användning av LION Hardboard:
  • emballage (även för frukt) och olika slags skydd
  • butiksdekorationer och inredningar
  • leksaker, pussel, krit- och tuschtavlor, reklamaffischer
  • bilindustrins tillämpningar
  • gör-det-själv-tillämpningar (DIY)