Root
Tiedotteet ja tapahtumat
 

Suomen Kuitulevy mukana loma-asuntomessuilla

Runkoleijona on eristämässä Heta ja Akusti -mökkejä sekä nollaenergialla käyvää Luukku-taloa Mäntyharjun loma-asuntomessuilla 27.6. – 10.7. Puhtaat, kotimaiset ja ekologiset Leijona-rakennuslevyt olivat omiaan energiainnovatiivisen ja perinteitä vaalivan rakentamisen materiaaliksi.

Luukullinen energiansäästöä

Luukku on Aalto-yliopiston opiskelijatiimin suunnittelema ja rakentama kotimainen puutalo, jonka tuottama ja kuluttama energia menevät vuositasolla päikseen. Luukun rakennusmateriaalien ja tapojen valinnassa on käytetty mittarina vihreitä arvoja; kaikkien valintojen perusteena on ollut mahdollisimman pieni hiilijalanjälki.

Aurinkoenergiaan perustuva Luukku kahmi palkintoja kansainvälisessä Solar Decathlon Europe 2010 -kilpailussa Espanjassa. Se sijoittui energiatehokkaan rakentamisen sarjassa viidennelle sijalle. Lisäksi talo sai ensimmäisen palkinnon arkkitehtuuristaan sekä kunniamaininnan kestävän kehityksen mukaisista ratkaisuistaan.

Perinteitä ja puurakentamista

Heta, loma-asuntojen moderni mummon mökki, on hakenut inspiraationsa 1930- ja 40-lukujen suomalaisesta rakentamisesta ja sisustamisesta. Akusti on puolestaan perinteinen vaarinmökki, joka on Hetan tapaan suunniteltu ja toteutettu kunnioittaen mennein aikain perinteitä.

Molemmat loma-asunnot sisustuksineen ovat syntyneet Hämeen Puuverkko Oy:n ja Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilu-tuotesuunnitteluinsinöörien yhteistyönä. Hanke on ollut palkitsevaa ja hedelmällistä niin kulun kuin yrityksien edustajille.

Lue lisää kohteista ja niiden rakennusvaiheista www.puuverkko.net/puuverkko