Root
Rakennusmateriaalien päästöluokitus M1

Luonnollisen koostumuksensa johdosta Leijona-levyt ovat turvallisia ja laadukkaita myös sisätiloissa. Ne täyttävät selvästi rakennusmateriaalien vaativimman päästöluokan M1.

Puu koostuu selluloosakuiduista, jota sitoo yhteen puun oma vahva liima-aine, ligniini. Ligniiniä on puussa yleensä 20-30% ja se saa aikaan puun tyypillisen kellertävän värin sekä puumaisen kovan rakenteen. Juuri ligniinin määrän suuruus erottaa puun ruohovartisesta kasvista.  

Leijona-levyjen valmistusprosessissa puun ligniiniä hyödynnetään tehokkaasti. Vähäisen liimamääränsä ja luonnollisen koostumuksensa ansiosta Leijona-levyt ovat puhtaimpaa M1-luokkaa; ne ovat turvallisia, luotettavia ja laadukkaita.

Puhtautensa ansiosta Leijona-levyjä voi käyttää huoletta myös sisätiloissa.

Hyvä sisäilmasto edellyttää sisäilma-asioiden huomioon ottamista suunnittelun, rakentamisen ja käytön kaikissa vaiheissa. Sen lopulliseen laatuun vaikuttavat monien muiden tekijöiden ohella sisätilojen rakennusmateriaalit.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus esittää vaatimukset tavanomaisissa työ- ja asuintiloissa käytettäville materiaaleille hyvän sisäilman laadun kannalta. M1-merkki kertoo vähäpäästöisyydestä.

Luokituksessa rakennusmateriaalit jaetaan kolmeen luokkaan, joista M1 on paras. M1-merkki kertoo, että tuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa ja, että se on vakioiduissa testiolosuhteissa täyttänyt neljän viikon iässä M1-luokalle asetetut vaatimukset.